Villkor

Köpvillkor

Köpinformation:

Alla priser är exklusive moms. Eventa Sjukvård reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår hemsida. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten. Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen.

Fraktalternativ:

– Varubrev – En beställning som väger mindre än 2 kg och ej är skrymmande kan beställas med leveranssätt Varubrev. Beställningen levereras direkt i din brevlåda.

– Postpaket – Beställningar som väger mindre än 20 kg kan beställas med leveranssätt Postpaket. När din beställning har anlänt till ditt utlämningställe skickas en avi hem till dig alternativt ett SMS till din mobiltelefon.

– Företagspaket – Företagspaketet levereras direkt till er dörr. Den totala leveranstiden kan variera. Företagspaket kan inte skickas till mottagare med postutdelning via lantbrevbärare. Gäller endast företag till företagsadress, ej boxadress.

Betalsätt:

Fraktkostnaden är baserad på flera parametrar, bl a ditt önskade leveranssätt, samt produktens vikt och volym. Den totala fraktkostnaden blir automatiskt uträknad och presenteras innan du slutför din beställning.

– Postförskott – När du väljer att betala mot postförskott tillkommer en avgift på 40 kr. Postförskottsavgiften läggs på fraktpriset.

– Faktura – Vi erbjuder fakturering till privatpersoner och företag, med betalningsvillkor 30 dagar. Leverans mot faktura till privatpersoner sker enbart till adress där du är folkbokförd. Kreditgränsen är flytande och beräknas innan köpet avslutas. Högsta kreditgränsen som medges är 100 000 kr både för privatpersoner och företag. Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 50 kr, samt dröjsmålsränta med 12 % + gällande referensränta.

Produktgaranti:

Eventa Sjukvård lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. Normalt gäller respektive tillverkares garanti, Eventa Sjukvård lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. På begagnade varor och demo-produkter lämnas 6 månaders garanti. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt om produkten ej skadats av handhavandefel.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundtjänst via mail eller telefon för utförlig returinformation. Eventa Sjukvård står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel. Eventa Sjukvård ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig av detta fraktalternativ.

Ångerrätt:

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. För företag debiteras 10% av beställt belopp på returnerade produkter. Ångerrätt gäller endast om varan med originalförpackning är i oförändrat skick. Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund, utan att denne reagerar på att produkten ser använd ut. Du står för fraktkostnaderna vid åberopande av ångerrätt. För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med kundtjänst innan du skickar tillbaka varor.

Vid åberopande av ångerrätt:

– Meddela Eventa Sjukvårds kundtjänst inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den att du avser utöva din ångerrätt.

– Returnera varan, i produktkartongen med det avsedda inneremballaget, snarast och senast inom 30 dagar efter att du meddelat oss om att du att avtalet frånträds.

– Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör (bruksanvisning, batterier etc) ska finnas med i returen. Eventa Sjukvård förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett. Eventa Sjukvård löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Reklamation:

För att kunna reklamera en produkt måste du uppvisa/bifoga kvitto eller följesedel. Visar det sig att det är ett handhavandefel eller om produkten är felfri debiteras kunden från 250 kr för testarbetet. Eventa Sjukvård ansvarar ej för kostnader som kan uppstå på grund av en defekt vara. Vid eventuell tvist följer Eventa Sjukvård Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Outlösta försändelser:

Försändelser som ej lösts ut debiteras en expeditionsavgift om 180 kr för brevpostförskott och postpaket eller 400 kr för företagspaket.

Avbeställning av produkt:

Så länge produkten ej har hunnit paketeras går det bra att avbeställa dina varor. Om du vill avbeställa en icke förbetald order gör du det lättast direkt på vår kundtjänst på telefon 08-22 44 20.

Vid eventuell leveransförsening har du möjlighet att avbeställa din order om föreslagen leveranstid ej godtas.

Force Majeure:

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från Eventa Sjukvårds sida, som gör att Eventa Sjukvård ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att Eventa Sjukvård befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Rulla till toppen